Avtor

Marko Korenjak“Brazgotine, ki jih v srcu pušča življenje,

čas spreminja v dragocene izkušnje.”

 


Marko Korenjak

 

Marko Korenjak

 

Marko Korenjak, diplomirani ekonomist, mednarodno priznan NLP Trener (SNLP, INLPTA, GANLP, DVNLP, IANLP) in NLP Coach, direktor podjetja za izobraževanje, svetovanje in coaching Kreus, soustanovitelj in strokovni direktor Inštituta za management in svetovanje Maribor, ima uspešno opravljeno pedagoško andragoško dokvalifikacijo na Pedagoški fakulteti v Mariboru ter psihoterapevtsko propedevtiko pri Slovenski krovni zvezi za psihoterapijo. Marko je opravil del izobraževanja za diplomata pri izobraževalni organizaciji združenih narodov (UNITAR). Od tujih jezikov obvlada angleško, nemško, hrvaško in srbsko ter nekaj francoščine in ruščine. Njegova prva diploma je bila diploma plesnega učitelja standardnih in latinskoameriških plesov. Njegovi hobiji so povezani z branjem, igranjem električne violine in diatonične harmonike. Marko se vsako leto udeleži tudi državnega prvenstva v spominu. Njegov najboljši rezultat je bilo 2. mesto leta 2013 in 2014, v kategoriji pomnjenje naključnih besed ter pomnjenje števil pa je postavil državni rekord, ki velja še danes (feb. 2014).

 

Med večjimi projekti v 2012/2013 je bilo sodelovanje v timu EU projekta za resocializacijo zapornikov za ponoven vstop na trg dela, sodelovanje v izobraževanju Akademije Še vedno vozim, vendar ne hodim, kjer paraplegiki in tetraplegiki po slovenskih šolah predstavljajo svoje izkušnje ter sodelovanje na izvajanju projekta treninga spomina po domovih za starejše pod vodstvom podjetja Univerzum Minerva.

 

Marko je avtor knjige 336 dni upanja ter soavtor treh drugih monografij: ena je s področja obravnavanja konfliktov z mediacijo in drugi dve s področja mrežnega marketinga − ena v slovenščini in druga v angleščini. Je tudi avtor člankov s področja poslovnega komuniciranja, osebnega in poslovnega coaching-a ter nevrolingvističnega programiranja. Sodeloval je tudi pri pripravi priročnika za udeležence delavnic za trening spomina v domovih za starejše po Sloveniji.

 

V letu 2012 je bila izvedena premiera njegove monokomedije o komunikaciji v zakonu z naslovom Skupajsva.com. Jeseni 2013 si je izpolnil tudi željo po študiju psihologije, ki jo študira na FernUni Hagen v Nemčiji. Od decembra 2013 je kot študent tudi član nemškega poklicnega združenja nemških psihologinj in psihologov, in sicer sekcije za poslovno psihologijo. V letu 2014/2015 Marko zaključuje bolonjski magisterij iz ekonomije in bolonjski magisterij iz mednarodnih odnosov in diplomacije.