Uvod

road1Čestitam!

Če se je knjiga znašla v vaših rokah, se mogoče še odločate, ali bi stopili na eno izmed zelo zanimivih, a težkih poti. Ali pa bo mogoče to storil nekdo, ki ga poznate, in bi želeli samo razumeti, kaj se bo začelo dogajati zaradi jemanja zdravil.

Če želite za trenutek pogledati, kako je potekalo moje življenje v trenutkih zdravljenja hepatitisa C izza moje socialne fasade – kaj se je dogajalo, kako so zdravila spremenila moje dojemanje sveta, kako so spremenila moj pogled na svet ipd., potem je ta knjiga v pravih rokah. Pomembno je, da takoj na začetku postavimo dobre temelje za pravilno razumevanje tega, kar se je dogajalo in je opisano na straneh, ki sledijo.

Prvi pomemben temelj je dejstvo, da vsak od nas jemlje svoje križe in težave za najtežje. Večinoma se nam zdi, da so naše težave največje na svetu. Seveda se to dogaja samo do trenutka, ko spoznamo nekoga, ki je še v slabšem položaju, kot smo mi sami. Tako se je tudi dogajanje med zdravljenjem zdelo meni nekaj najtežjega v mojem življenju; seveda sem v življenju srečal tudi ljudi, ki so doživljali še hujše preizkušnje. Nekatere med njimi kar v čakalnici, ko sem čakal, da pridem spet na vrsto. Ljudje, ki so se šli zdravit tretjič, četrtič, petič, z večjim odmerkom zdravila, kot je bil moj, in ne 48, ampak 72 tednov. To so pravi heroji, ki ne obupajo, vse dokler ne dosežejo zastavljenega cilja − očistiti telo tega virusa!

Življenje vsakega izmed nas je dovolj pomembno,

da naredimo vse, kar lahko, da ga čim dlje obdržimo.

Naročilo knjige.